“Underskatta aldrig passionen””

Äntligen min tur att ta över bloggen med min fantastiska kollega Leonard Östlund. Jag är så glad att få vara en del av ett revolutionerade arbete, framförallt med en vän sedan ungdomen. Vi är båda tränare på våra respektive brottningsklubbar, Leo är verkligen en kille jag ser upp till när det kommer till hans kunskap inom brottningen och hur han bär sig som en mästare utanför mattan. Det är viktigt att omge sig med människor man kan lära och inspireras av. Det är precis det jag gör.

Varför jobbar jag med Parabrottning? Varför är det just jag som får denna unika möjlighet? Vad har jag gjort som lett mig hit? Det är några få frågor som jag ställer mig själv. Vill inte att inlägget ska vara långt men det är svårt.

Jag har sedan barndomen varit intresserad av samhällsklyftor, framförallt kring utanförskap. Jag kände mig utanför på många sätt som barn och ungdom men genom brottningen kände jag ett starkt mellanförskap. Det är många namn som haft en bidragande faktor till att jag kände mig inkluderad, inlägget hade blivit längre om jag skrev alla namn men ett av dem var just Leonard Östlund.  Detta ledde mig till att bli social arbetare och ta med mig lärdomar från brottningen som t. ex att jobba hårt, vara ödmjuk och kunskapstörstig. Jag förstod snabbt att det är människor jag vill ha omkring mig eftersom de är passionerade, hårt arbetande och ödmjuka. Det gjorde min tid i Örebro som socionomstudent väldigt givande.

Jag valde att åka till Indien för att göra min praktik. Ville se och uppleva något nytt. Där förstod jag konceptet lap-2-land vilket innebär att man agerar utifrån en tanke utan vidare byråkrati. När jag kom hem och jobbade som socialsekreterare kände jag att jag inte kunde arbeta utifrån konceptet, och som skolkurator kände jag ett större handlingsutrymme men med få resurser. Jag valde att starta eget företag utifrån en ide jag fått under min tid som student, Snaptive – en kurator i mobilen för skolor och socialtjänst. På fritiden spenderade jag mina kvällar i att lära ut brottning istället för att utöva det själv, detta för att jag fick ett brett handlingsutrymme, det var givande för min personliga kreativitet men också att försöka ge tillbaka till nästkommande generation.

Detta tror jag har gett mig denna unika möjlighet att utveckla Parabrottning i Sverige tillsammans med Svenska brottningsförbundet och Allmänna arvsfonden.

Följ gärna min och Leos resa på Facebook och Instagram @Parabrottning!

Mer om Parabrottning: https://para-me.se/hitta-traening/brottning/

/ Cem CA

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.