School days i Södertälje

School day – Den första för mig och Leo, det ska inte bli sista kan vi lova! Vi hade stora förhoppningar men visste inte hur det skulle bli eller vara.

Vad är School days som arrageras av Special Olympics Sweden?!

En School Day genomförs under en halvdag i anslutning till skolan där barn och ledare får vara med att prova-på stationer på olika idrotter. Detta för att de ska hitta sin egna idrott att fortsätta utöva på fritiden.

Det var en väldigt givande dag på många sätt, tacksamheten man känner är något som är svårt att beskriva. Jag vet att jag inte kunde sätta ord på hur det hade känts att ha parabrottare på special olympics på våra sociala medier. Därför skriver jag ett längre inlägg – då är jag inte begränsad på hur länge jag får prata eller skriva!

Jag utgår mycket ifrån att en bild säger tusen ord, kolla på barnens ansiktsuttryck på Instagram! Kolla Leos energi när han kramar SpeciLou! Detta var en dag fylld av glädje, att ge barn en möjlighet och få dem att förstå att vi är här för dom och att de är PRECIS som alla andra.

Vi ska inte begränsa barnen, vi ska absolut inte hindra dem även fast de har en funktionsvariation.

Jag önska att vi kunde haft mer tid för att presentera brottningen på mattan. Vilken trygghet det kan ge och framförallt glädjen i all kamp!

Missade du att komma på detta tillfälle?

School days erbjuds 30 gånger årligen   i olika delar av landet!

Vill du börja idrotta? Hitta din träning i dag. Besök para-me.se för att se vilka idrotter som finns där du bor.

Idrott är bästa sättet att vara med i en gemenskap, skapa rörelseglädje för dig själv. Nybörjare som proffs!

/ Cem CA

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.