Vi är utbildade i Parasport och ledarskap

Vi fick äntligen gå denna efterlängtade utbildning i Idrottens Hus på Skanstull, där vi alla sitter.

Mycket jag vill skriva i denna text men att de flesta idrottsförbund sitter under samma tak skapar så bra möjligheter för svensk idrott att växa. Sverige är en framgångsrik idrotts nation eftersom vi ges dessa möjligheter, att kunna utbyta kompetens utöver sin enskilda idrott.

Min och Leos främsta uppgift för projektet är att skapa ett utbildningsmaterial för ledare som vill utveckla parabrottare. Det var ett super tillfälle för oss att få en djupare överblick i hur utbildningen kan utformas av Helena Hehlke.

Det jag tar med mig är hur utbildningen är strukturerad och med vilket material, innehållet har jag läst i 3.5 år i Örebro Universitet då socionom studier kräver kunskap om funktionsnedsatta.

Vi fick mycket inblick i vilka aktiviteter som finns för gruppen som t. ex Special olympics och Paralympics samt förutsättningar att delta.

Ett citat jag tar med mig från tillfället är detta; En intellektuell funktionsnedsättning ska inte vara ett hinder för att vara med och uppnå det du vill inom idrotten” – Parasport Sverige

En annan grej som har hänt senaste veckorna som är väldigt kul är att två plattformar har uppmärksammat vårt projekt. I nyhetsbrev och på webbplatser. Länkar finns på Sociala medier om ni vill läsa.

/ Cem CA

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.