Johanna Lindborg, mina damer och herrar!

Landslagsbrottare parasatsar i Skåne: Landslagsbrottaren Johanna Lindborg, Helsingborg, startar en satsning på parabrottning i Skåne inom ramen för projektet En brottarmatta utan gränser.
Det berikar mig som människa och ger mig ytterligare driv och energi, säger EM-bronsmedaljör i 57-kilosklassen.

En brottarmatta utan gränser drivs av Svenska Brottningsförbundet med medel från Allmänna Arvsfonden. Johanna Lindborg har bestämt sig för att ta sig an uppgiften att försöka få fart på verksamheten i Skåne, med fokus på Helsingborg där hon brottas för Helsingborgs Wrestling Team.

-Jag gör den här satsningen på sidan av min egen satsning på OS i Tokyo. Det innebär att försöka skapa ett intresse med stor räckvidd och en struktur för både träning och tävling. Att ge människor med funktionsvariation samma möjligheter att träna och tävla som alla vi andra.

– Det berikar mig som människa och sätter ett enormt perspektiv på vardagen att följa parasport. Jag är ödmjuk inför utmaningen och hoppas kunna bygga upp en bas för parabrottning.

På vilket sätt kan just brottning stärka den här gruppen deltagare?
Brottningen är en kamp man mot man där du får utmana dig själv. Den skapar också en trygghet i dig själv som är bra att ha med sig. Det ska bli jättespännande och jag ser fram emot att få ny energi och öka mitt eget driv, säger Johanna Lindborg som just nu tränar med sikte på OS-kvalet i slutet av mars – efter ett år som trots coronapandemin innehöll många glädjeämnen:

– Det var mitt bästa år som senior och jag tog min första medalj, brons på EM. Jag har också ägnat tiden åt att läsa mycket och träffa människor både inom och utom sporten. Jag känner att jag har växt som människa, säger 22-åringen som också hunnit med att börja studera biomedicinsk analys på Malmö Universitet.

Parasatsningen i Skåne startar när coronapandemin släpper greppet om samhället.

Thomas Björn

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.