Funkismorsorna eller supermorsorna?

I måndags, gjorde jag som jag alltid gör. Tar en kopp kaffe och sätter mig framför TV:n för att titta på Nyhetsmorgon på TV4. En rutin jag haft i säkert 10 år nu, det är skönt att öka allmänbildningen på morgonen så kan man fokusera på annat under dagen.

Just denna morgon så ser jag att det är ett par kvinnor som kallar sig funkismorsorna, självklart fångade det min uppmärksamhet. Jag förstod snabbt att det handlade om mödrar till barn med funktionsvariation som blivit påverkade i pandemin.

De pratade om den sociala träningen som är viktig för deras barn, sånt som många tar förgivet. Detta har barnen gått i miste om när skolan varit stängd. Mycket i samhället var också stängt och energin i hemmet ökade.

Jag tänkte direkt på att deras barn behöver fysisk aktivitet för hälsan men även det sociala. Jag valde att skriva till deras instagram för att fråga om ett möte och erbjuda brottning för deras barn och vänner.

Samma vecka lyckas vi få ihop ett samtal, vi synkar direkt. De älskar Parabrottning och berättar att deras barn är tokiga i brottning men att det inte tidigare har erbjudits någonstans… men nu finns det möjlighet med hjälp av en brottarmatta utan gränser 😀

Vi bestämmer oss för att försöka samla ihop en grupp, nationellt och matcha barnen med brottningsföreningar i Sverige.

Här kan ni se deras inslag: https://www.youtube.com/watch?v=aVc34eYLz38

Hoppas ni haft en trevlig helg!

/ Cem CA

 

 

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.