Special Olympics i Malmö 2022

Special Olympic Games är ett internationellt idrottsevenemang för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Evenemanget arrangeras av organisationen Special Olympics och finns som sommar- och vintervariant. Det var cirka 1000 deltagare under dagarna under 12 idrotter.

Jag måste vara 100 % ärlig i skrivande stund… När jag började arbeta med Parabrottning efter sommaren 2020 hade jag endast 1 mål i sikte. Det var att vi skulle ha en brottare som faktiskt deltog, tävlade och vann en medalj under Special Olympics Games (SOG). Det var inte fallet, jag hade någonstans under året 2021 accepterat att jag kanske inte ens skulle kunna delta på tävlingen. Varken som ledare eller som ett fan därför var inte förväntningarna höga.

När pandemin släppte och de berättade att SOG ska genomföras blev det en positiv överraskning. Nu har vi varit där under tre hela dagar fulla av brottning, inte riktigt som jag hade tänkt 2020 men det var i alla fall en brottningsmatta där. En brottningsmatta som visar att det inte finns några gränser, inga man inte kan ta sig över i alla fall.

Vi hade inga deltagare som tävlade, vi vann inga medaljer men vi kom hem med massa kunskap och motivation. Jag känner nu i skrivande stund att jag vet vad jag behöver göra för att skapa Brottning som en gren inom SOG och Paralympics. Det kommer inte vara en enkel resa och inte heller en spikrak men det finns vinnande koncept som kan göra visionen till vinnande.

Jag skulle kunna skriva i dagar men ni vet nog vid detta lag att jag hellre talar än skriver. Jag hoppas vi kan forma en grupp eldsjälar som gör brottningen till en gren inom parasporten.

Då kan vi svara på frågan som ställdes minst 10 gånger under dessa 3 dagar;

Kan jag tävla inom brottning på SOG?

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.